Az igazság olykor fáj - lerombolja az ember illúzióit.

Gondolatok egy Panelből

A pedofília és a kémiai kasztrálás kérdése

2017. április 04. - JKeating

Gondoltam, feldobom kicsit a „Tabu” kategóriát is – ha már külön menüként szerepel az oldalon. Ezzel a témával tudom, hogy egy olyan dolgot bolygatok meg, ami minden normális értékrenddel rendelkező embert érzékenyen érint.

pedofilia.jpg

Még iskoláskoromban sikerült belefutnom a Mónika Show egyik adásába, melyben egy idős hölgy szentül bizonygatta, hogy a melegek, azok kisgyermekeket erőszakolnak meg.  Sokan, főleg a társadalom idősebb rétegei közül származó emberek. Azért ezzel nyitottam meg ezt a cikket, hogy aki ebben hitben él, az tudja, hogy két nagyon különböző dologról van szó.

Míg melegek, heteroszexuális társaikhoz hasonlóan keresnek maguknak párt, csak ők szintén a saját neműekhez vonzódó társaik közül választanak. Ezzel nem ártanak senkinek.

letoltes_1_1.jpgA pedofília a serdülőkor előtti gyermekek iránti szexuális vonzalom, melyet a pszichiátria mentális betegségnek minősülő parafíliaként tart számon. A pszichiátriai betegségeket rendszerező DSM V a serdülőkor előtti életkort maximum 13 évben határozza meg, és pedofilnak az ilyen gyermek iránt vonzódó személyt tekinti, amennyiben az betöltötte a 16. életévét vagy legalább 5 évvel idősebb a gyermeknél, aki iránt vonzódik.

A melegekkel ellentétben, melyek egyesek számára csupán bosszantóak, mások teljesen elfogadják őket, a pedofilokat minden ember elítéli. Nem véletlen, hogy a pedofilokat és gyermekgyilkosokat legtöbb esetben el kell különíteni a börtönökben, mert ez a vétség még a többszörös gyilkosok szemében is olyan tett, ami megbocsájthatatlan.

A cikknek azért álltam neki, mert most zajlik az Egyház második legnagyobb pedofil-leleplező botránya, és a hírekben is egyre többször hallani az effajta bűnt elkövetőkről, és a bűnösök szánalmasan gyenge büntetéséről. Pár hónaptól pár évig terjedő börtönbüntetés – az is előfordul, hogy ez az ítélet felfüggesztett. Miközben valószínűleg egy gyermeket egy egész életre megnyomorítottak.

 

Tényleg ennyi járna nekik? Ha nem ölöd meg, csak a lelkét nyomorítod meg, akkor ilyen olcsón megúszod?

 

el-feminismo-y-su-vinculo-con-la-pedofilia.jpgAz Egyház számára, akiknek a képviselőiknek a feladata az emberi lelkek karbantartása lenne, megbocsájtható, hogy lassan több mint nyolcezer esetre derült fény, hogy eltusolták az pedofil-ügyeket? Bírálják a melegeket, ítélkeznek a nők felett, beleszólnak az abortusz-kérdésbe, de arra kényszerítik a képviselőiket, hogy a természet egyik legerősebb ösztönét nyomják el magukban? Majd eltusolják ezeket az eseteket?  Nem vagyok vallásos, de ha létezik az Istenük, melyben hisznek, szerintem ezek a tettek a legvisszatetszőbbek az Ő szemében.

 

 

31sld1.jpgAmerikában súlyos büntetésre számíthatnak azok, akik gyermeket/gyermekeket molesztálnak, vagy dönthetnek a kémiai kasztrálás mellett. Napjainkban a szexuális bűncselekmények elkövetőit büntetik egyes országokban kémiai kasztrálással, ez nem a herék lemetszését, hanem hormonkezelést jelent.

Ilyen módon szankcionálnak többek között Dél-Koreában, Németországban, Dániában, Svájcban, Csehországban, Lengyelországban, Oroszországban és az amerikai Kalifornia államban – itthon a Jobbik 2013 őszén vetette fel a módszer hazai bevezetését, de a javaslat nem került a parlament elé. (Németország – Csehországgal együtt – egyébként azon kevés ország közé tartozik Európában, ahol engedélyezik a kasztrálás műtéti úton történő módját is.)

A kémiai kasztrálás voltaképpen egy gyógyszeres kezelés, amelynek során tesztoszteronszint-csökkentő hormonokat adnak be – nagyjából háromhavonta – az elítélteknek, akiknek így lecsökken a szexuális vágyuk és a termékenységük is. Előnye – a sebészi beavatkozással szemben –, hogy a herék megmaradnak, bár tartós kezelés esetén sorvadhatnak.

A módszer támogatói szerint a beavatkozás hatásos kezelés a pedofil vágyak ellen, ellenzői viszont emberi jogi és hatékonysági szempontok miatt vitatják alkalmazását.

 

Nézzük a világban, milyen büntetéseket kapnak a pedofilok:

USA: 175 évre börtönre ítélték egy 75 éves amerikai vallási vezetőt Arkansas államban, mert szexuális visszaéléseket követett el kiskorúakkal. Általában 8-9 éves kislányokat kényszerített szexuális együttlétre. Ha ellenálltak azzal fenyegette meg a gyerekeket, hogy nem fognak üdvözülni. 

Anglia: Lostprophets – 35 év börtönt kapott a pedofil énekes

Anglia: Börtönbe került egy angol férfi, akit gyerekpornó-birtoklással és több kiskorú elleni nemi erőszakkal vádoltak meg a brit hatóságok. A Birminghamben élő 33 éves Craig Palmer tizennégy évet kapott. A nyomozás során kiderült, hogy legfiatalabb áldozata alig egyéves volt. A rendőrök több mint ezer gyerekekről készült pornográf fotót is találtak a számítógépén.

Anglia: Cornwall – 23 év fegyházra ítélték Richard "Tricky" Walbyt (48), aki többször megerőszakolt kiskorú gyermekeket. A bíró 23 év börtönbüntetésre ítélte és, ha ez nem lenne elég, akkor kötelezték, hogy regisztráljon a szexuális bűnözők listájára.

Magyarország: Szeméremsértés miatt első fokon egy év, négy hónap letöltendő börtönbüntetést kapott egy csepeli fodrász (64 éves, férfi), aki szexuálisan zaklatta kiskorú vendégét.

Magyarország: Három év két hónap börtönre súlyosította a Debreceni Törvényszék hétfőn annak a tornatanárnak a büntetését, aki tavaly intim kapcsolatot kezdeményezett egy tanítványával egy balmazújvárosi iskolában; az ítélet jogerős – közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője.

Magyarország: Öt év nyolc hónap börtönt kapott a lányokat elcsábító pedofil egri tánctanár.

 

Egyházi esetek:


large_3.jpgÉvtizedekkel ezelőtti pedofil bűncselekményekért négy év börtönre ítélték hétfőn az északnyugat-angliai Carlisle székesegyházának egykori kanonokját. Három fiúgyermek sérelmére követett el szexuális bűncselekményeket. A volt egyházi személyiség a bíróság előtt tíz ilyen bűncselekményt ismert be.

Az eljárás során kiderült, hogy az egyik sértett már 1993-ban panaszt tett az egyházi hatóságoknak, és Jones maga is megvallotta tettét az egyházmegye akkori - azóta elhunyt - püspökének, aki azonban nem jelentette az esetet a rendőrségnek, hanem csak elmozdította Jonest akkori egyházi tisztségéből és áthelyezte egy másik egyházközösséghez.

 

175 évre börtönre ítélték egy 75 éves amerikai vallási vezetőt Arkansas államban, mert szexuális visszaéléseket követett el kiskorúakkal. Általában 8-9 éves kislányokat kényszerített szexuális együttlétre. Ha ellenálltak azzal fenyegette meg a gyerekeket, hogy nem fognak üdvözülni. 

 

Ausztrália:

Több évnyi meghallgatás és nyomozás után nyilvánosságra hozták, hogy 1950 és 2015 között az ausztrál papok hány gyermeket zaklattak összesen. Sokkoló adatok. A gyermekekkel szembeni szexuális visszaélések kivizsgálására létrehozott Királyi Bizottság azt állapította meg, hogy az Ausztrál Katolikus Egyház papjainak a 7 százaléka molesztált gyermeket. Volt olyan papi rend is, ahol 10-ből 4 pap érintett volt hasonló bűncselekményekben.

A vizsgálat eredménye kimutatta, hogy 1980 januárja és 2015 februárja között összesen 4444 gyermek esett a pedofil papok áldozatául.

Három különböző kutatás és kihallgatás-sorozat alátámasztotta, hogy a 75 különböző egyházi hivatalhoz tartozó papok 7 százaléka érintett volt a szexuális visszaélésekben.

Lengyelország:

Három kiskorú fiút megrontásáért ítélték börtönre a 44 éves papot, aki a wroclawi bíróság döntése értelmében élete végéig nem dolgozhat együtt kiskorúakkal. A bíró mindemellett elrendelte a pap pszichológiai kezelését. A lengyel pap számítógépén fotókat is találtak a gyerekekről. A férfit 2012 decemberében vették őrizetbe egy wroclawi szállodában, ahova egy tizenéves fiúval jelentkezett be. A személyzet gyanút fogott, és értesítette a rendőrséget.

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatokegypanelbol.blog.hu/api/trackback/id/tr8612399799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.